Het is half november en ik heb vanmiddag de eerste Christmas carol alweer gezongen.
Op zaterdag 13 december ga ik namelijk meedoen aan de “Christmas-carol-Scratch’-dag van In Between >>> , een gemengd zangkoor uit Leek. Gisteravond kreeg ik een mapje met de vierstemmige muziek en een CD waar de alt-partij op staat. Komt het nu even goed uit dat ik tijd genoeg heb om te oefenen?

Vanmiddag het eerste liedje eerst maar eens beluisterd: Sussex Carol. Kende ik niet eens…..
Dan ga ik als volgt te werk. Eerst zoek ik het lied op op You Tube. Dan luister ik naar de melodie en probeer alvast de woorden wat mee te zingen. Als de melodie een beetje in m’n hoofd zit zet ik de alt-cd aan en probeer mee te zingen. Verder ben ik nog niet gekomen. De vermoeidheid slaat op de gekste momenten toe en ook nu heb ik de Sussex Carol maar even aan zijn/haar lot moeten overlaten. Morgen verder.