Alweer een stap gezet in het revalidatieproces: gisteravond ben ik weer naar de franse les geweest. Ik werd met de auto gehaald en thuisgebracht en ik heb genoten.
Misschien hadden ze het wel afgesproken, maar we hebben het niet over mijn infarct gehad. Daar gaat het namelijk al twee en een halve week over en mijn hoofd is moe van het malen en piekeren. We vertelden gewoon allemaal ons ‘petite histoire’ over wat er deze week gebeurd is, we keken het huiswerk na en we voerden een discussie (in het frans) of we nou wel of niet op internet moesten shoppen.
Wat een verademing! Wat heerlijk om even uit die vicieuze cirkel te stappen. En wat was ik moe…… aan de discussie kon ik niet eens meer deelnemen: ik kon de franse woorden niet meer bedenken. Maar het begin is er: volgende week komt Piet me halen en gaan we weer op de fiets!

Op 30 oktober vertelde ik dat mijn eerste wandeling ging naar ’t Spinnewiel en dat ik daar een bol wol had gekocht. Omdat ik nu zoveel vrije tijd heb is het vestje dat ik wilde maken al klaar: gisteren legde ik de laatste hand.
Dit vestje is gebreid van één bol gemeleerde sokkenwol van 150 gram. Bijzonder: je breit het overdwars. De steekjes staan dus niet rechtop maar liggen horizontaal.

Werkwijze:
Rugpand: 70 steken opzetten, 32 cm tricotsteek breien, alle steken afkanten.
Voorpand: 70 steken opzetten, 10½ cm tricotsteek breien. Dan aan de halskant 1×10, 1×5, 1×4, 1×2 en 3×1 steken afkanten, op 15 cm totale lengte alle steken afkanten. Het andere voorpand brei je tegenovergesteld.
Mouwen: schoudernaden sluiten. Langs de zijkant voor de mouwen 54 steken opnemen. 16 cm tricotsteek breien. Om de 6 naalden aan weerskanten 1 steek minderen tot je 40 steken over hebt. Dan nog 1½ cm boordsteek breien + afkanten.
Tenslotte de zijnaden sluiten en langs het hele vestje steken opnemen en nog anderhalve centimeter boordsteek met 5 knoopsgaten in de voorste boord.
Met dank aan de zeer terzake kundige mevrouw van ’t Spinnewiel.
Ze hebben daar ook hele leuke knoopjes…..