Vandaag hadden we zo’n typische ‘tussen-in’-dag.
Gisteravond het traditionele Sinterklaasfeest gevierd. Met veel hilarische, cynische, humoristische en ouderwetse gedichten & kadootjes. Wat een lol. En wat een rotzooi.
Vanmorgen sliep iedereen uit, behalve ik. De Catharina-cantorij werkte mee aan de kerkdienst/viering in het Martiniziekenhuis. Om half negen werd ik opgehaald van huis, toen waren de overige bewoners van de Boskamp 30 nog in diepe rust. Toen ik om kwart voor twaalf thuis kwam waren ze nog niet eens allemaal gedouched…!
Eerst maar eens soep met broodjes. En vervolgens opruimen: iedereen zoekt z’n kadootjes en gedichten bij elkaar, alle overige troep wordt opgeveegd, alle glazen afgewassen en de Sinterklaasversieringen weer in de tas voor volgend jaar gedaan. Wij hebben namelijk nog wat oude Sinterklaaswerkjes van de kinderen bewaard en die zetten we op Sinterklaasavond nog weer even in de kast…..pure nostalgie.

Nu richten we ons op kerst. Vanmorgen al twee kaarsen van het Adventsstuk aangestoken. Gerard heeft gisteren de lichtjes in de buitenkerstboom opgehangen. We zijn al een poosje aan het oefenen met de Christmascarols voor de scratchdag (zie 13 november) en met de cantorij hebben we de muziek voor eerste kerstdag gekregen en afgelopen donderdag voor het eerst doorgezongen. Morgen ga ik alvast wat kerstversieringen ophangen, volgende weekend komt de boom er in.

Ook mogen er in deze periode onbelemmerd kerstliedjes gedraaid worden. O, wat geniet ik daar altijd van. Op mijn computer heb ik een bestand ‘Kerstmuziek’ en daar staat van alles in. Vandaag op mijn webblog een noors kerstliedje waar ik altijd een beetje ontroerd van raak. Het is van de Noorse meidengroep Katzenjammer. ‘Vi tenner vare lykter’ zingen ze. Het is een oud noors kerstliedje. ‘Als we onze lichten ontsteken’ betekent het. Als je goed op dit you tube-filmpje >>> kijkt zie je dat kroonprins Hakon op het laatst ook meespeelt op zijn gitaar. Dat zie ik Willem Alexander nog niet zo snel doen. Met Nick en Simon of zo.

Vanmiddag vertrokken de kinderen met aanhang weer één voor één, behalve Frea. Zij gaat morgen en overmorgen nog onderzoek doen op een school hier in de buurt en blijft nog een paar dagen bij ons.
Wij schenken ons vanavond een glaasje in en we gaan spelletjes doen. Ticket to ride. Machiavelli. Triviant. We hebben nog drie dagen.