Het werk. Ik was het al helemaal kwijt. 7 weken geleden, op woensdag 22 oktober had ik m’n computer afgesloten en geroepen: “Goed weekend allemaal!” Donderdag 23 was mijn moeder jarig, vrijdag 24 was ik vrij en zaterdag 25 zouden we mijn verjaardag vieren. Het liep allemaal anders.

Gisteren heb ik mijn collega’s weer opgezocht en het was weer heel vertrouwd. Koffie met ze gedronken, bijgepraat en overlegd hoe we het de komende weken gaan doen.
Vrijdag ga ik weer heen om mijn mail te lezen en de rest van de collega’s te spreken en volgende week begin ik weer voor een paar uur per dag op therapeutische basis. Als alles goed gaat begin ik na de kerstvakantie weer volledig met werken. Daar heb ik het ook wel weer aan toe.

Gisteravond ben ik met een vriendin naar een bloemen-workshop geweest. Die was georganiseerd door de twee dames van de Goudsbloem in Norg >>> en werd gehouden in de Brinkhof. We zaten met 27 dames aan lange tafels en we hebben een prachtig kerststuk gemaakt.
Langwerpig met witte en mintgroene accenten. Er was een voorbeeld en we kregen ‘aanschouwelijk les’ in wat ongeveer de bedoeling was, maar verder werden we helemaal vrij gelaten. Het leverde 27 verschillende stukken op.

Kerststuk mint en wit
Het voorbeeld stuk was opgemaakt met een soort kunstlelies aan de zijkanten, die heb ik wel gebruikt, maar mijn vriendin niet. Die vond het dan wel erg op een grafstuk lijken. Ik vond dat reuze meevallen en heb ze er wel in gedaan. Verder kon je er ook een soort ‘witte watten spul’ in doen, maar dat vind ik dan weer niks, dus dat zit er bij mij niet op. Het was een zeer geslaagde avond en we hebben weer van alles geleerd over hoe we bloemstukken moeten maken. Volgend jaar misschien weer?!?