Op 16 augustus schreef ik dat ik een familiestamboom heb geborduurd. Op die stamboom stonden 4 generatie’s: Gerard en ik stonden in het midden, onze kinderen boven ons en onze ouders en grootouders onder ons. Die stamboom had ik geborduurd met fruit-patroontjes.

Daarna maakte ik een stamboom voor mijn ouders. Die besloeg 5 generaties. Deze keer gebruikte ik geen fruit maar bloemen en ging ik net zo te werk als met de fruit-stamboom.

5 generaties

Ik begon in het midden met de fuchsia’s, daarbij staan de namen van mijn ouders met hun trouwdatum. Daarboven borduurde ik bloemen voor mijn broer en mij en daarboven weer de kleinkinderen van mijn ouders. Onder de fuchsia’s staan ook twee generaties: hun ouders en hun grootouders.

Mijn stambomen hebben dit voorjaar op een kleine tentoonstelling gehangen in ‘Op de Helte’.

Merklappen tentoonstelling

De tentoonstelling was georganiseerd door de vrouwenvereniging “Passage” in Roden en had als onderwerp Merklappen. Het was heel bijzonder om zoveel merklappen bij elkaar te zien en ik was dan ook erg trots dat mijn werk daarbij hing!