Op 3 december schreef ik over het nichtje dat vroeg of ik een dekentje voor haar wilde haken voor in de kinderwagen. Ze was op 17 december uitgeteld, dus ik had er krap aan 14 dagen voor om het te haken. Ik had een aantal voorbeelden van internet opgezocht voor haar en ze koos er één met Granny Squares. Samen gingen we naar het ’t Spinnewiel en ze kocht 10 bollen mooi garen in vier kleuren: lichtblauw, donkerblauw, lichtgrijs en antracietgrijs.
Dit is hem geworden.
Kinderwagen-dekentje

De granny squares van dit patroon beginnen niet met een plusje, maar met een sterretje in het midden. Je begint met 4 lossen. Ring sluiten. Voor de 1e toer haak je dan zes groepjes van 3 samen afgehaakte stokjes met twee lossen er tussen in de ring. Voor de 2e toer haak je op de twee ‘tussenlossen’ van de vorige toer een groepje – 3 samen afgehaakte stokjes, 2 lossen, 3 samen afgehaakte stokjes – met twee lossen ertussen. Je hebt nu een rondje met twaalf groepjes van drie samen afgehaakte stokjes met steeds 2 lossen ertussen. Nu ga je beginnen met het vormen van een vierkantje: 3 stokjes op de 2 lossen van de vorige toer, steeds 1 losse tussen de groepjes en op de vier hoeken niet één groepje maar twee groepjes van drie stokjes.

Lijkt je dit nou leuk om te doen maar heb je aan mijn summiere beschrijving niet genoeg: klik dan op deze link >>>. Dan kom je op een you-tube filmpje waarin een granny square wordt gehaakt. Kun je gewoon met je haakwerkje voor het beeldscherm gaan zitten.

Het kindje is gistermorgen rond 11.00 uur geboren. Wij waren donderdag nog even op bezoek geweest (om te vragen hoe het randje van het dekentje er uit moest zien), toen hoopten ze heel erg dat het niet lang meer zou duren…..’liever niet met Kerst’! Het is dus de 19e geworden.

Dan nog even een gevalletje ‘mosterd na de maaltijd’: toen ik het filmpje afspeelde ontdekte ik een heel handige manier om al hakend alle draadjes weg te werken als je met meer kleuren werkt. Bij bovenstaand dekentje heb ik alle draadjes apart met een stopnaald weggewerkt……