Toch nog Christmascarols gezongen met InBetween! Met een ensemble weliswaar, maar toch. Op 13 december schreef ik er al over dat de Carols-scratch niet door ging. Wel alles ingestudeerd maar niet gezongen. Vond ik jammer, maar we hadden allemaal begrip voor de aflasting. Vandaag zou een ensemble van InBetween-zangers zingen op de kerstmarkt op Nienoord. Het was vorige week wat onzeker of er wel tenoren genoeg waren, dus had ik geopperd dat ik wel als ad-hoc tenor mee wou zingen. Begin deze week waren er toch tenoren genoeg, maar toen bleek dat de alten-bezetting erg mager was. Fijn voor mij: mocht ik de altpartij meezingen! Gistermorgen oefenden we de liederen nog even bij ons in de huiskamer en vanmiddag om 14.15 uur stond ons eerste optreden op de borden.

Nou leent de omgeving van de borg Nienoord zich natuurlijk prima voor een kerstmarkt. Wat een sfeertje daar vanmiddag. Je kon een ritje maken in een heuse koets of een arrenslee (met wieltjes……) met prachtige Friese paarden ervoor. Er waren kraampjes waar van alles te koop was en er was een klein orkestje met ‘trekharmonica’s’ waar we met elkaar nog oude Nederlandse kerstliedjes mee hebben gezongen.

We ontmoetten zelfs Jozef en Maria met hun kindje nog. Die kwamen even voor een korte ‘break’  in de warme chocolademelk kraam. Gerard grapte nog dat het kindje vast ook wel chocolademelk lustte.
“Wij van InBetween”  hebben met z’n elven twee keer twintig minuten á capella gezongen. Silent night, See amid the wintersnow, Once in David’s royal city……. ik heb er van genoten.

Toen we terugliepen naar onze auto moesten we ons door een mensenmenigte heen dringen.
Daar begon namelijk de kerstwandeling. Er stond een omroeper met een groot aanplakbiljet dat ‘iedereen zich moest laten inschrijven’. Wat veel mensen, ik heb me de ogen uitgekeken!
Tijdens de wandeling kom je allerlei kersttaferelen tegen, volgens de website een mooie manier om het kerstverhaal ‘te beleven’. Kennelijk wilden heel veel mensen deze belevenis meemaken, want het was zoeken om een plekje te vinden voor je auto. We liepen niet mee met de kerstwandeling. We hadden Jozef en Maria immers al ontmoet…..