Tijdens de kerstdagen wordt er altijd veel gezongen. Maar waar ik altijd het meest van geniet zijn de ‘kerstliedjes-sessies’ met ons gezin tijdens de kerstdagen. Soms heb ik geluk en zijn ze allemaal thuis. Gerard kan bas en tenor zingen, Carlijn en Frea sopraan en alt en Harriët en ik kunnen alt en tenor zingen. Met z’n vijven zingen we dan vierstemmige Christmas Carols En heel soms hebben we heel veel geluk en is schoonzoon Stefan er ook bij. Hij zingt bas én kent alle Christmas Carols!

De afgelopen Kerst hadden we niet alle kinderen thuis, Frea was er dit jaar met Sinterklaas immers al….
Toch hebben we nog wel even gezongen, alleen het koortje was deze keer wat kleiner.
Met behulp van Harriëts opname-apparaat hebben we wat op kunnen nemen en met hulp van Carlijn heb ik één zo’n muziekstukje online gezet. Om te beluisteren klik hier >>> Harriët zingt tenor, Carlijn sopraan, ik zing alt en het gekraak halverwege is Gerard die de krant omslaat. Het is een onbekende carol: Coventry Carol. Het is een verdrietig liedje, het gaat over de kinderen van Bethlehem die het slachtoffer werden van Herodes’ angst voor de nieuwgeboren koning.

De carol-partituren gaan nu weer voor een jaar het muziekarchief in.  In januari wordt het al weer tijd voor de Matthäuspassion!