In de categorie koken deze keer een soort recensie. Wij hadden ‘ Avondje uit’-vouchers van de Jumbo en wilden ergens uit eten. De locaties in ons dorp waren al vol en zo kwamen wij terecht bij Perron 3 in Tynaarlo. Hermus & Zandstra van het Dagblad vh Noorden hadden hier heerlijk gegeten en dit zeer positief beschreven. Hun column hing levensgroot in de ontvangstruimte.

Wij zijn verwend gisteravond. Het was allemaal heerlijk! Als amuse kregen we een gamba-kroketje (van het huis), er was een lekkere salade met gerookte zalm, Drentse mosterdsoep met spekjes en ons hoofdgerecht (Gerard varkenshaas en ik zalm) ging vergezeld van veel soorten groente en eigengemaakte rabarber. Heel verrassend: in de rabarber zaten veel lekkere vruchten (kersen, ananas) en was heerlijk fris. Gaan we thuis ook een keer doen.

 

Voor mij was het toen wel genoeg. Ik nam nog een kop koffie, waar ik dan weer een luxe chocolaatje bij kreeg. Gerard nam vanilleijs met warme kersen en slagroom. Let wel: ECHTE SLAGROOM. Dus niet uit een spuitbus.
“Van mij kreg e een 10!” verzuchtte Gerard.

De eigenaar was uiterst voorkomend en bijzonder vriendelijk. Die gaan wij nog wel eens weer opzoeken. Hoef ik niet te koken….!