Voor de Franse les van vanavond kregen we een pittige opdracht.
“Wat is je lievelingsboek? Vertel ons in het Frans de verkorte inhoud , vertel  ons waarom het je lievelingsboek is en vertaal 5 zinnen van het gedeelte dat je het leukst vond.”

Leuke opdracht. Maar welk boek zou ik doen? Zoveel keuze! Zondagmiddag zat ik met Gerard in het zonnetje achter in de tuin wat te mijmeren. Wat is nou mijn lievelingsboek….
“Nou, je was helemaal gek van de Milleniumtrilogie en die boeken van Dan Brown”.

davinciOh jaaah. De Da Vinci Code! Voldeed ruimschoots aan het criterium ‘zo spannend dat je het meeneemt naar de wc’ .
Met alles er in wat een boek voor mij aantrekkelijk maakt.
Spannend, gebaseerd op gebeurtenissen uit het verleden,  mysterieuze moorden, gemene en listige intriges en cryptische opdrachten.
En het speelt tegen de achtergrond van wereldstad Parijs, waar ik al was geweest, zodat je soms dingen herkent.

Toen het boek uitkwam was er een enorme ophef over. Dan Brown beweerde in dit boek dat Jezus getrouwd was met Maria Magdalena.  In mijn ‘christelijke omgeving’ was het het gesprek van de dag. Ik was dus ook heel nieuwsgierig! Het verhaal pakte me vanaf de eerste pagina en ik vond het fantastisch. De reacties van andere lezers waren heel verschillend. Van “Geweldig boek” tot “Kan zo bij de ramsj.” Mijn vaders reactie was veelzeggend. “Wat een ophef. Het is gewoon een romannetje……” Je kunt er van alles van vinden, maar ik vond het  boeiend, spannend en het geeft enorm veel leesplezier!
Dat is toch de bedoeling van een boek?