Dit weblog heb ik in eerste instantie opgezet om dingen te delen over mijn liefhebberijen, zie de rubrieken in de rechterkolom. Maar toen ik in oktober het hartinfarct kreeg bleek het een mooi medium om mensen van het verloop op de hoogte te houden. En ook nu met Gerards ziekte is het handig om zo af en toe iets over het vervolg op dit blog te vermelden. Soms is het dan lastig om het weg te zetten onder een bepaalde rubriek, je kunt het toch moeilijk een liefhebberij noemen. Daarom start ik vandaag met de categorie ‘en meer….. alledag’.

KankerVanavond om 19.00 u hadden we een intakegesprek op de afdeling dagbehandeling van Oncologie. We werden bijgepraat over wat Gerard te wachten staat aan behandelingen. Het was best veel: we kregen een schema van 21 dagen waarop staat wat op welke dagen staat te gebeuren. Infuus, injecties, medicijnen, bloedprikken, kortom een scala aan behandelmethodes. Na die 21 dagen wordt er bekeken of de volgende kuur kan worden gestart. De hele chemotherapie duurt 3 x 21 dagen. We kregen een boekje mee met alle informatie zodat we het nog eens na kunnen lezen. De bijwerkingen hebben in dat boekje een eigen hoofdstuk. Daar werden we niet blij van. Maar de verpleegkundige stelde ons wat dat betreft gerust. Je hebt nooit alle bijverschijnselen….
Morgen gaan we beginnen. We gaan het zien.