Van sommige liedjes weet ik nog wanneer ik ze voor het eerst hoorde.
Bijvoorbeeld het liedje “Ik heb je lief” van Stef Bos.
Het was tijdens de Top 2000 een aantal jaren geleden. Ik stond bij het aanrecht iets te doen en heb 3 minuten roerloos staan luisteren.
Wat een ontroerend lied.
Er staan zinnen in als:
Ik zie hoe landen zich verscheuren
– En in de ontevreden steden jaagt de haat door oude straten
– Was ik maar een dichter, dan kon ik dichter bij jou zijn

Toen ik het voor het eerst hoorde vond ik dit de mooiste zin:
De dreiging komt steeds dichterbij, maar ik, ik heb een medicijn:
Ik heb je lief…… ik heb je liever’

Het begint heel klein, het zwelt aan, het wordt even heel bombastisch en daarna verstilt het weer tot ‘liever, liefste, elke dag…’
Een lied dat liefde noemt als medicijn. Ik heb je lief. Elke dag.

Hierbij een link naar het nummer >>> op You Tube.
Tip: luister met je ogen dicht. Stef Bos heeft een prachtige stem en met je ogen dicht komt het lied nog beter binnen.

kanker

Vandaag is Gerard begonnen met de eerste chemokuur. Er werden twee soorten via een infuus ingebracht, er werd een injectie gegeven en vanaf vandaag moet hij ook iedere dag verschillende medicijnen innemen. Hij liep weer fris en fruitig met mij het ziekenhuis uit, we zijn heel benieuwd hoe het de komende dagen gaat. Zijn gevoel voor humor heeft hij in ieder geval nog wel: toen hij z’n zak met medicijnen kreeg gaf hij mij een knipoog en zei: “Ik denk dat ik nou mien eigen risico veur de ziektekostn eerder op heb as ie!”