Onze dochters hielden toen ze jong waren erg veel van lezen. Al van kinds af aan waren ze dol op voorlezen. Ze waren ook allemaal vanaf hun eerste jaar lid van de bibliotheek, die vroeger letterlijk bij ons op de hoek zat. Elk van hen is wel eens in de ban geweest van een boekenreeks. Voor Frea was dat “In de ban van de ring’, voor Harriët de ‘Harry Potter’-serie en Carlijn is een poosje helemaal gek geweest van het tijdschrift “Witch” >>>. Ze kocht zelfs oude exemplaren van het blad via internet.

Voor alle drie de dochters heb ik destijds een persoonlijke bladwijzer geborduurd. Ik maakte een kopie van de titel van het boek, vergrootte het op het kopieerapparaat en maakte dan vervolgens op ruitjespapier het kruissteekpatroon. Die van Carlijn ligt hier nog thuis.

Witch
In die tijdschriftserie kwam ook een heks voor die Cornelia heette, dat kon ik ook nog mooi even in de bladwijzer verwerken. Een klein heksie. Want dat kon ze soms ook zijn.