Dinsdagavond hadden we de laatste Franse les van dit seizoen. We moesten elkaar bevragen over onze passe-temps favorite: onze hobby. Juf moest de sokken er weer behoorlijk in zetten, want we raakten niet uitgepraat over onze liefhebberijen. Eén iemand is kennelijk al zo lang met pensioen dat hij het Franse woord voor werken niet meer wist… die had ook zoveel hobby’s dat hij het werk ook helemaal niet mist!
Tien jaar hebben we er nu op zitten met elkaar. Et nous parlons Français bien maintenant.
De laatste les nemen we allemaal wat lekkers mee. Wijn en nootjes enzo. Gezellig. Daar is geen Frans woord voor.

De komende maanden spreek ik dus geen Frans. Dat is niet goed voor de spreekvaardigheid.
Duo LingoMaar Frea attendeerde mij op een leuke app, waarmee je een taal kan leren. Duo lingo>>> heet het. Als je Engels of Duits wil leren, dan kun je Duo lingo in het Nederlands instellen. Dat lukte met het Frans niet. Nu doe ik deze taalcursus dus met Engels als moedertaal. Leuk! Ik heb het al een paar maanden en ik schiet mooi op. J’ etude du Français et / and I’m learning English.
Het mes snijdt zo aan twee kanten.

Natuurlijk kan ik niet tippen aan Ivo Niehe.
Maar in tegenstelling tot Niehe spreek ook nog Drents.
Dat is ok wat weerd.