Zaterdagavond waren we in Beilen voor de verjaardag van één van onze vrienden. Eén stel was 10 dagen op vakantie in Bali geweest.
‘s Middags hadden we via de groepsapp al lol, want iemand vroeg of ze foto’s mee wilden nemen en of we vriendin S. ook in bikini zouden zien.
Maar dat was geenszins het geval, dat werd ons al snel duidelijk.
De foto’s waren prachtig, evenals de verhalen.

J. vertelde dat hij een dag had gesnorkeld voor de kust en een prachtige onderwaterwereld had gezien. Het had alleen wel wat voeten in de aarde gehad voor hij ook daadwerkelijk had gedoken. J. vertelt heel beeldend met veel gebaren en hij deed voor hoe hij steeds proestend en snuivend weer boven kwam omdat hij telkens water binnen kreeg. We rolden bijna van de bank van het lachen toen hij bij de clou van het verhaal aankwam: hij had de duikbril steeds op z’n neus gezet, maar de bril moest over de hele neus heen!

De foto’s lieten prachtige tempels zien en hele mooie natuur.
Zondagavond thuis besloot ik eens wat op te zoeken over Bali.
Ik wist eigenlijk niet eens waar dat ligt….
Op internet vond ik al snel de informatie die ik zocht. (zie voor meer info deze link >>>) Een prachtige Indonesisch eiland. Heeft onder Nederlands bestuur gestaan. Nederland heeft beslist geen voorname rol gespeeld in de geschiedenis van Bali.
Ik hoor Balkenende nog zeggen dat we weer terug zouden moeten naar die oude VOC- mentaliteit. Doe maar niet, zou ik zeggen.
Onze vrienden hebben daar een fantastische vakantie gehad en hebben op Bali veel vriendelijkheid en gastvrijheid ervaren.
Misschien kun wij nog wat leren van die mentaliteit.