Wij vieren altijd vakantie met de caravan. Hij is officieel nog van mijn moeder. Wij gaan al met de caravan van mijn ouders op vakantie sinds 1995. Zij gingen dan in het voorseizoen en wij in de zomer. Toen mijn vader in 2008 overleed bleef de caravan gewoon bij Harm en Jantje in de schuur in Hoogersmilde staan. Wij namen de verzekering voor onze rekening en gingen een keer per jaar bij Harm en Jantje koffiedrinken om de stallingskosten te betalen. Dit tot ieders tevredenheid. Tot dit jaar.

Het ‘getrek’ met de caravan geeft nu Gerard ziek is teveel gedoe. Als alles goed afloopt hopen we volgend jaar naar Canada te gaan, vandaar dat we het nu tijd vinden voor een nieuwe ‘move’: we doen de caravan weg. Dit natuurlijk niet zonder overleg met mijn moeder en mijn broer. Mijn moeder riep: “Het zal mij een zorg wezen wat je met het ding doet!” Mijn broer moest alleen maar hard lachen toen ik vroeg of hij nog gebruik wilde maken van de caravan. We wisten genoeg.

Nu zijn we aan het foto’s maken voor Marktplaats. Het is een Beijerland, bouwjaar is 1997 en er zit een voortent en een luifel bij. Lees je dit nou en denk je: net wat voor ons? Of ken je iemand die denkt: net wat voor ons? Reacties zijn altijd welkom.