Op Radio 5 hoor ik soms muziek vanuit de tijd dat ik al wel geboren was, maar nog geen benul van muziek had. Zo hoorde ik een opname van “The Brothers Four’, een Amerikaanse Folkgroep uit de jaren ’60. Het klonk mij letterlijk ‘als muziek in de oren’. De groep bestond uit vier mannen. ‘Zoetgevooisd’ is het woord dat hun zang het best omschrijft. Iemand anders zou ‘kwijlmuziek’ misschien een betere omschrijving vinden, maar ik vind het prachtig.
Luister bijvoorbeeld maar eens naar “Come to my bedside my darling’.
Klik hier >>> voor een video op YouTube.

Je kent de melodie vast, want Egbert Douwes heeft er in de jaren ’70 en grote hit mee gehad met de titel: “Kom uit de bedstee, mijn liefste”. Wat ik dan weer zonde vind van zo’n mooi nummer.
Als je naar dit nummer luistert met een koptelefoon, hoor je muziekinstrumenten en stemmen van verschillende kanten komen.

Dit liedje heb ik een tijdje op mijn telefoon als wekker ingesteld. Werd ik ’s morgens wakker gezongen door 4 mannen die vonden dat ik aan hun kant van het bed moest komen liggen. Op een gegeven moment werd ik er niet meer wakker van. Ik droomde de muziek er gewoon bij in mijn droom en sliep gewoon verder…….