Op 11 augustus 2014 startte ik met dit blog. Gerard en Carlijn zaten een week in Moldavië voor een uitwisselingsproject van de ZWO en ik was een week helemaal alleen thuis. In die week heb ik mij verdiept in het opzetten van een weblog. Hoe doe je dat? Wat is het onderwerp? Wie zijn de blog-aanbieders? Wat kost het?

Elf maanden heb ik er nu op zitten. Het begon met drie vormen van handwerken: breien haken en borduren. Al snel werd het uitgebreid naar andere hobby’s: geschiedenis, lezen en muziek, later volgden koken en bloemen. Toen ik op 25 oktober een hartinfarct kreeg bleek het blog een fijn medium om mensen op de hoogte te houden van de stand van zaken en toen Gerard werd getroffen door de ziekte van Kahler heb ik de rubriek Alledag toegevoegd voor af en toe een update van zijn toestand.

In eerste instantie wilde ik dit weblog een jaar gaan bijhouden. Als een soort experiment. Wat mij betreft is het experiment geslaagd. Vanaf augustus 2014 heb ik maar een dag of tien niet gepubliceerd. Ik leerde beter formuleren, vond een manier alvast wat blogs ‘van te voren’ te schrijven en kan mensen nu naar mijn weblog verwijzen als ze vragen naar een patroon, een recept of hoe het met Gerard gaat. Nu ben ik mij aan het beraden over het vervolg en overdenk de volgende vragen:

– hoe ga ik verder met mijn weblog? Blijft het dagelijks of om de andere dag, of wekelijks?
– doe ik dat bij de huidige aanbieder ‘Blogse.nl’ met reclameboodschappen bij mijn teksten of neem ik een andere webhost?
– Zal ik een andere naam kiezen? Het gaat immers al lang niet meer alleen over handwerken. Alhoewel…. onder ‘meer’ kun je natuurlijk van alles wegschrijven.
– blijft het in deze vorm of moet er iets bij? Of moet er iets af?

Het zou mij helpen als mijn lezers met mij mee zouden denken en mij zouden adviseren over het vervolg. Daarom het volgende verzoek: wil je mij laten weten of je voor mij een bruikbaar advies hebt voor wat betreft de bovenstaande vragen? Dat kan via dit weblog ( bij reacties) maar ook gewoon in een gesprekje bij de Jumbo. Of bij het koffiedrinken na de kerk. Of even doorgeven aan Gerard of ‘ mien wichter’.
Of heb je ideeën of suggesties over een andere webhost zonder reclame? Laat het me weten.

Per 1 september begin ik met mijn ‘weblog nieuwe stijl’. Misschien blijft alles wel bij het oude en blijkt er geen behoefte aan een nieuwe stijl!
1 september duurt nog bijna twee maanden, die tijd zal ik gebruiken om de reacties te inventariseren en ‘my mind op te maken’. (Een anglicisme van Frea) .

‘Evalueeeruh’ dus. Een typisch ‘management’-woord. Maar dat is tenslotte ook mijn werk.