Zomertelevisie. Is er nog wat op vanavond? Wij hadden ons verheugd op een nieuwe serie “Met het mes op tafel”, maar zelfs dat bleken herhalingen te zijn van een vorig seizoen.
Wat een armoede eigenlijk, herhalingen van een quiz….
Wat ik nou echt leuk zou vinden als herhaling zijn de afleveringen van “Una voce particolare” >>>, tot 2010 uitgezonden door de NCRV. Met Ernst Daniel Smit.
Het was een soort talentenjacht (net als “The Voice” en “Holland ’s got talent”), maar dan gericht op de lichte klassieke muziek. Er kwamen werkelijk pareltjes voorbij.

De mooiste in al die jaren vond ik een bijdrage uit 2004 van Peter Vos, een arts die als hobby tenor zong. Hij zong een stuk uit “Entführung aus dem Serail”>>> van W.A. Mozart.
Hij heeft een mooie, heldere stem en gaf een prachtige uitvoering van het stuk ‘Wenn die Freudetränen fliessen”. Hij kwam in de finale en die opname staat nog op internet, uitgevoerd met een compleet orkest. Kijk en geniet >>>. Peter heeft de finale niet gewonnen, maar via zijn website weet ik dat hij als amateur nog regelmatig optreedt, bij een koor zingt maar vooral: dat hij erg geniet van het zingen en van de muziek. Daar is de meeste muziek per slot van rekening voor bedoeld: genieten!
Meer horen van Peter Vos? Kijk op zijn website >>>