Afgelopen weekend zaten we letterlijk in een uithoek van het land, namelijk in Radewijk, ten oosten van Hardenberg. Onze provider dacht dat we al in Duitsland zaten, want we werden op onze telefoon welkom geheten in het buitenland.

We hadden ons al helemaal ingesteld op een heel weekend in het ziekenhuis, maar toen dat dinsdag werd afgeblazen hebben we besloten om er dan maar een weekend lekker uit te gaan. Voor het eerst maakten we gebruik van een Bed&Breakfast voorziening. We werden vrijdagmiddag welkom geheten door Ben van ‘B&B de Oude Linde’ >>> en we installeerden ons in ons appartement. We hadden een eigen ingang en een eigen terras, waar we al gauw met een kop thee en een boek c.q. borduurwerk je zaten te genieten.

“Stilte is de nieuwe luxe” zei onze predikant laatst. Hoe stil het kan zijn hebben we hier gemerkt. Héééél stil. Zelfs geen ‘deken van stadsgeruis’ in de verte. Stil en pikdonker. Het Vechtdal is een prachtige omgeving. Grote boerenerven, oude boerderijen, hier en daar een dorpje en af en toe een grensovergang. We konden ook in Duitsland ons eigen dialect spreken, heel mooi om de Duitse variant hiervan te horen.

Ben maakte ‘ s morgens voor ons een uitgebreid onbijt. Zo overvloedig, dat we de lunch ’s middags konden overslaan. Met verse producten uit eigen tuin. En een eitje van eigen kippen. Ik hoef het vast niet verder uit te leggen: wij hadden een fantastisch weekend. We hebben veel gefietst, de omgeving verkend, heerlijk gegeten (in Duitsland een ouderwetse Jägerschnitzel mit Pommes Frites in een rustiek Landgasthof), gelezen, geborduurd, gevist, museum bezocht, interessante gesprekken gevoerd met Gijs en Margreet (gasten die in het verbouwde varkensschuurtje logeerden), kortom: de zinnen verzet.

We kunnen er weer even tegen, mede dankzij de vriendelijke gastvrijheid van Ben. Ben je ooit nog eens op zoek naar rust en ruimte om even bij te komen, dan kunnen wij dit adres van harte bij je aanbevelen. In het gastenboek (mag ik altijd graag even in lezen….) sprak iemand van ‘ paradijselijke omstandigheden’.
Het komt er inderdaad heel dicht bij.
Hieronder een foto van ons verblijf de afgelopen dagen: het lichtblauwe stipje (achter de hortentia’s) is Gerard die thee drinkt op ons eigen terras.
B&B de Oude Linde