KankerVorige week dinsdag hadden we het gesprek met de hematoloog en is Gerard begonnen met het nieuwe medicijn dat de eiwitwaarden in het bloed naar beneden moet brengen.
Dit medicijn slikt hij naast alle andere pillen & poeders die hij al slikt en dat is inmiddels zoveel, dat hij een soort afstreep-tabelletje heeft gemaakt waarop hij voor zichzelf kan bijhouden of hij alle medicijnen elke dag neemt. “Even de boekhouding doen….”

Hij slikt het nieuwe medicijn dus nu een week en we waren beducht voor extra bijwerkingen, maar tot nu toe is dat niet gebeurd.
Hij vertrekt iedere morgen naar zijn werk en kan eigenlijk iedere week nog gewoon zijn werk doen.

Toen op 8 juli de data voor het stamceltraject bekend werden had Gerard met z’n werkgever overlegd dat hij halverwege juli zou stoppen met werken. Hij was zijn opvolger al aan het inwerken toen het nieuws kwam dat het hele ‘feest’ niet doorging. Gelukkig reageerde de werkgever erg sympathiek en kon Gerard blijven werken. Met daarbij natuurlijk de aantekening, dat als het te zwaar wordt hij elk moment kan stoppen. Tot nu toe is dat nog niet gebeurd.
De ene dag gaat het beter dan de andere, maar over het algemeen is het werken goed te doen.
Zelf zegt Gerard hierover: “Als ik aan het werk ben word ik minder bepaald bij de onvermijdelijke bijverschijnselen. Dan heb ik afleiding en ben ik er niet zo mee bezig.”

Cote de JardinWel hebben we besloten om eerst niet meer met vakantie weg te gaan. Wij willen dan toch weer van alles bekijken en beleven en daar rust je natuurlijk niet echt van uit. We hebben thuis een verstelbare boxspring én een heerlijke tuin met zon- en schaduwterras: we weten nog niet of we de vakantie dit jaar doorbrengen in “Cote de Jardin” of in “Bad Hintergarten”, maar in ieder geval sturen we geen kaartjes.