Twee weken vakantie zou ik hebben. Maandag waren de twee weken om en dinsdag ging ik weer aan het werk.
Maar.
1. Het was helemaal niet druk op het werk
2. Mijn manager was er niet.
3. Het werd heel mooi weer en ik had nog vakantieuren genoeg.
Aan het einde van mijn werkdag dinsdag heb ik mijn afwezigheidsmelder op het werk opnieuw ingesteld met de tekst: ‘wegens succes verlengd: mijn vakantie duurt tot 24 augustus.’

Natuurlijk zijn wij ‘wies met Drenthe’ maar als er zulk mooi weer wordt voorspeld dan willen wij het liefst naar de Noordzee. (zie 7 juni >>>).
We vonden nog een Bed & Breakfast-adres bij Julianadorp, pakten het opblaasluchtbed en nog wat andere spullen in togen vrijdag naar de kust.
Heerlijk was het.

Zon, zee en strand. Gebakken vis met patat. Fietsen door de duinen en een lange strandwandeling. Boek uit. Zwemmen in zee. Nou ja…zwemmen, het is meer dobberen. Het opblaasluchtbed speelde nog een onbedoelde hoofdrol in onze strandvakantie. Gerard was met het luchtbed de zee ingegaan en had een poosje onbekommerd liggen dobberen. Ik zat op het strand een boek te lezen. Toen ik opkeek zag ik twee mannen met fel-gele T-shirts aan de kant staan, druk gebarend naar Gerard verderop in zee. Maar Gerard had z’n bril niet op.
Ik vroeg de mannen ( van de reddingsbrigade) of ze Gerard iets wilde vragen. ‘Ja! Hij mag niet in zee met een zo’n opblaasluchtbed. Het is aflandige wind en het wordt eb. Dan drijf je zomaar een eind weg en ben je niet bij machte om terug te komen.’

Wat jammer ja. Want ik had nog niet gedobberd. Maar je kon er ook heerlijk op in het zand liggen, dobberen deed ik dan wel zonder luchtbed.

Vanmorgen dronken we een kop koffie in een strandpaviljoen en namen we met een strandwandeling vooreerst weer afscheid van de Noordzee.
Terug naar Drenthe, ook daar genieten we nog volop van het mooie weer!