een alternatief voor 'de waan van de dag'

8 september: Hoopgevende persberichten.

kanker“Zo, de laatste van de tweede kuur” zei Gerard vanmorgen bij het ontbijt toen hij z’n medicijnen innam. Nu eerst weer een week niet en dan begint volgende week woensdag de derde kuur. Dinsdag de 15e hebben we het volgende gesprek in het Martiniziekenhuis. Dan zullen we horen hoe de bloedwaarden zijn en of de eiwitwaarde voldoende daalt. Best spannend!  Voor Gerard is deze chemokuur nog steeds goed te doen. In tegenstelling tot de eerste kuren zijn er minder bijwerkingen en heeft hij voldoende energie. Zelf zegt hij hierover: “t Kun minder.’ Ik schreef het al eerder: 100% Drents.

Afgelopen week waren er hoopgevende berichten in het nieuws. In de Telegraaf stond een artikel over een nieuw middel voor Kahler patiënten in de fase dat de ziekte geconsolideerd wordt. Dat zijn patiënten die al twee of meer sessies chemokuren hebben gehad en ook al stamcelbehandelingen. De resultaten van dat nieuwe medicijn lijken hoopgevend. Hierbij een link naar een artikel (PDF) hierover uit het Dagblad van het Noorden van vrijdag 4 september. Artikel DvhN

Ook was er met betrekking tot de ziekte van Kahler iets nieuws in verzekeringsland: niet goed, geld terug.  Zorgverzekeraars krijgen geld terug als het nieuwe medicijn pomalidomide (Imnovid)  tegen multiple meyeloom, (moeilijke naam voor de ziekte van Kahler) , niet blijkt te werken. Dat is het resultaat van afspraken tussen hematologen, zes zorgverzekeraars en fabrikant Celgene. (voor meer info zie >>>)

Als er zulke berichten in het nieuws komen krijgen wij heel veel reacties uit ons netwerk. Mensen leven op afstand met ons mee en ieder positief bericht in de pers stemt kennelijk niet alleen ons hoopvol, maar ook hen die om ons heen staan. Wij hopen dat het onderzoek naar medicatie tegen de ziekte van Kahler met grote sprongen vooruit blijft gaan, zodat één van de krantenkoppen: “Kanker vaker chronische ziekte” in de toekomst bewaarheid wordt.

Via dit blog willen we nogmaals benadrukken hoe fijn het is dat zoveel mensen met ons meeleven, bedankt voor die niet aflatende ‘warme deken’ .

Vorige

7 september: Mannen en breien.

Volgende

9 september: Na-zomeren met bloemen (1)

 1. Jannet Mastenbroek

  Hoi Ada,
  gefeliciteerd met je mooie nieuwe website! Ziet er gelikt uit en met minder storende reclame. Knap hoor dat je dit voor elkaar krijgt. Ga zo door!
  Wens Gerard graag sterkte van mij voor de laatste kuur, so far so good lees ik. Ik heb de artikelen over kahler ook gelezen in de krant. Eindelijk wat hoopvol nieuws op behandelingsgebied!
  Groetjes
  Jannet

  • Ada

   Hoi Jannet,

   Bedankt voor je compliment, dat van die reclame vind ik zelf ook wel een grote vooruitgang…
   Gerard houdt zich inderdaad goed, ik zal je goede wensen aan hem overbrengen.

   groet, Ada

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type de getallen in cijfers in onderstaand vak * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén