een alternatief voor 'de waan van de dag'

9 september: Na-zomeren met bloemen (1)

Nu de zomer op het laatst loopt zijn we weer meer in huis. Het laatste stukje zomer haal ik zijaanzicht 2a dan graag naar binnen: met wat er in onze tuin staat, aangevuld met wat spul uit de vrije natuur. Verder haal ik in september altijd voor € 5,= een hele zak vol kalebassen bij Astrid Boerma aan de stille kant van de Drentse Hoofdvaart. We komen zo vaak over ‘de Smilde’, er is altijd wel even gelegenheid om langs te gaan. Er staat een gezellige marktkraam voor het huis en zij is verreweg het goedkoopste adres in de omgeving. (Leemdijkbrug, ongeveer tegenover de camperdealer). Van zo’n zak kalebassen kan ik het hele najaar genieten. Ik zet een accubak vol voor het raam en haal er af en toe één uit om in een herfstbloemstuk te doen. Of ik hol er ééntje uit en zet er een waxine-lichtje in. Gezellig.
zijaanzicht 2Het eerste herfst-schaaltje staat al op het aanrecht te pronken. (foto boven en links: zijaanzicht, foto onder: bovenaanzicht.)  Dit heb ik gebruikt:
– hortentia en kalanchoë uit de tuin
– kastanjes nog in de bolster en besjes van een boom onderweg naar m’n werk
– hop uit de berm van een fietstocht met Gerard.

Werkwijze: mooie pot of schaal vullen met oasis (helemaal vol water laten zuigen), dan eerst twee of drie bollen hortentia’s bijna tot de bloem in de oasis drukken en aanvullen met de andere dingen die je hebt geplukt.

bovenaanzicht 2 Tip: maak eens mooie boswandeling. Geef je ogen goed de kost en kijk wat je kunt gebruiken voor een mooi herfststuk. Een trosje bramen, drie eikels aan een tak, vogelkers, mooie rietpluimen, de natuur is heel royaal in dit jaargetijde. Soms opereer ik ‘met voorbedachten rade’ en steek ik een klein schaartje in mijn jaszak. En in de andere jaszak heb ik dan een plastic tasje.

 

Vorige

8 september: Hoopgevende persberichten.

Volgende

10 september: Naozummer

 1. Hillie Venema

  Hallo Ada,
  Wat heb je er een mooie site van gemaakt.Ik kijk er elke dag weer naar uit. Het geeft mij veel inspiratie op allerlei gebied. …….en dank je wel voor alle positieve mooie woorden.
  Heel veel sterkte voor Gerard en ook voor jou natuurlijk.
  Een hartelijke groet.

  • Ada

   Dag Hillie,
   Bedankt voor je hartverwarmende reactie.
   Voor mij is het fijn om te horen dat mensen er inspiratie van krijgen, daar doe ik het voor!
   groet, Ada

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type de getallen in cijfers in onderstaand vak * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén