Afgelopen vrijdag liep ik in Groningen langs een bloemist die iets heel leuks had gedaan met een pompoen: hij was dwars doorgesneden, er was een s2015-10-04 14.15.51atukje oasis tussen gelegd en de oasis was opgevuld met bloemen. Het zag er uit als een pompoen die denkt dat hij een broodje hamburger is. Maar dan van bloemen.  Dat ging ik ook uitproberen!

Uit mijn ‘voorraadje van Astrid’ (zie 9 september >>>)  zocht ik de grootste kalebassen en sneed ze doormidden met een scherp mes.
Daarna sneed ik  een schijf oasis van ongeveer 4 cm en liet die verzadigen2015-10-04 14.26.57a met water.
In de onderste helft van de kalebas prikte ik drie houten cocktailprikkers en prikte daar de oasis schijf op. In de bovenste helft van de kalebas kwamen ook drie cocktailprikkers en die zette ik ook vast in de oasis.

Vervolgens vulde ik de rand met hortensia, paarse besjes, asters en kalanchoë.
Experiment geslaagd.

Ik maakte er twee, binnen kort in dit theater deel 2 van dit experiment.