een alternatief voor 'de waan van de dag'

15 oktober: Knippen & plakken met Rossini

kankerVanmorgen kregen we telefoon van het UMCG: Gerard moet zich morgen rond 10.00 uur melden voor het begin van het stamceltraject. Dus de eerste ‘als-hobbel’ is genomen. Het voelt een beetje dubbel: zo lang naar uitgekeken, toch wel spannend nu. Morgenavond zal ik verslag doen van wat er is gebeurd en hoe het is gegaan.

2015-10-15 15.56.13Vandaag een blog met een simpele ‘knip&plak-tip. Wij hebben in de afgelopen periode heel veel mooie kaarten gekregen van mensen die ons een hart onder de riem wilden steken. Dat zijn vaak prachtige exemplaren met mooie foto’s erop, waarvan ik het zonde vind om ze bij het oud papier te doen. Vanmiddag ben ik met een scherpe schaar en een tube Velpon aan de keukentafel gaan zitten om kaarten te recyclen. Bij Zeeman  kocht ik mapjes met luxe gekleurde dubbelgevouwen kaarten met bijbehorende enveloppen (8 voor € 1,=).  Ik kan dan kiezen uit 8 verschillende kleuren en het is erg leuk om met zo’n stapel oude kaarten te beginnen en bij iedere kaart te bedenken: is dit een leuke afbeelding voor een nieuwe kaart? Wat voor kleur kaart zal ik hiervoor gebruiken? Moet er nog iets afgeknipt? Soms kan ik van een mooie grote kaart twee nieuwen maken.

Zeer rustgevend in spannende tijden, zo’n middag fröbelen met papier, lijm en schaar. Ondertussen luisterde ik naar de Petite Messe Solenelle van Rossini. Om alvast te wennen aan de muziek (zie Rossini-scratch). Vooral het Kyrië is best pittig, dus toen de kaarten af waren heb ik de stukken ook nog even doorgezongen.

Vorige

14 oktober: Waar blijft de tijd….. Waar blijft MIJN tijd?

Volgende

16 oktober: Even heeeel kort…

 1. Sijnie

  Ada en Gerard,

  Heel veel sterkte de komende spannende tijd!
  Geweldig zoals jullie hiermee om gaan! Super! Petje af!
  Fijn om op deze manier op de hoogte te blijven!
  Knap, dat je dit op kan brengen om dit met iedereen te delen!

  Sterkte Gerard in deze moeilijke tijd voor jou en jullie geweldige gezin!
  De geweldige band die jullie samen hebben is bijzonder en zeer waardevol juist in deze periode!
  Heerlijk Ada, dat je ook zo kan genieten van deze mooie muziek!

  Sterkte en lieve groetjes Sijnie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type de getallen in cijfers in onderstaand vak * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén