kankerGistermorgen heeft Gerard in het UMCG weer een gesprek gehad met de stamcelcoördinator. Hij moest eerst even weer bloed laten prikken: de bloedwaarden waren goed en er was voldoende stamcelontwikkeling. Maandagmorgen moet Gerard zich weer melden en wordt die ontwikkeling opnieuw bekeken. Daarvan zal afhangen of men maandag al begint met de stamcelafname of dat we nog moeten wachten tot dinsdag.
Naar omstandigheden voelt hij zich goed, tot nu toe doorstaat hij alles zonder al te veel problemen.

Theekopjes van omaVanmorgen moest ik nog even  naar de Jumbo voor de laatste boodschappen voor morgen. In het gangpad lag een oranje-rose roosje met een steeltje van 6 cm, waarschijnlijk van een boeket afgevallen. Ik nam het mee en bedacht gelijk al wat ik er mee kon doen: iets met theekopjes. Laatst was ik in een kringloopwinkel waar ze als decorstukje twee kleine, ouderwetse theekopjes hadden staan, gevuld met een piepklein bloemstukje. Toen dacht ik al: ik heb ook twee van zulke antieke kopjes, die zijn nog van mijn oma Vrieswijk geweest. Dit heb ik met het idee gedaan: oasis in de theekopjes, in ieder kopje een klein hortensiabolletje geprikt. De ene heb ik opgepimpt met het Jumbo-roosje en de andere met een roosje uit onze eigen tuin.