een alternatief voor 'de waan van de dag'

25 oktober: Wat is het mooiste kado?

Ging het vorig jaar nog jammerlijk mis op mijn verjaardag (zie 27 oktober >>>), vandaag hebben we ‘ in rust en vrede’ mijn geboortedag kunnen vieren. Weliswaar in afgeslankte vorm  (van 15.00 – 18.30 u en niet zoals anders de hele dag)  maar niet minder uitbundig. Met moeder, kinderen & aanhang,  broers en zussen & schoonfamilie: allemaal klonken we op deze verjaardag.

En natuurlijk zijn er zorgen. Morgen gaat de stamcelprocedure weer gewoon door en de injecties van afgelopen week begon gisteren en vandaag toch wel hun tol te eisen. Maar het is uitermate belangrijk om ook vooral stil te staan bij wat er vieren valt.
Voor mij voelde deze verjaardag als heel bijzonder.
Vorig jaar grapte de cardioloog na het plaatsen van de stents dat hij mij een heel duur kado had gegeven op mijn verjaardag: drie interne juwelen!
Qua prijs waren de kado s dit jaar een stuk bescheidener,  maar het mooiste kado was dat ik mijn verjaardag gewoon kon vieren!

Vanavond zal ik rond 22.30 uur  moe maar voldaan met een glaasje port op de bank zitten. Dat glaasje mag ik dagelijks drinken met instemming van de cardioloog.

In 2009 volgde ik een revalidatietraject na het toenmalige  hartinfarct. Daar wordt onder anderen je leefstijl besproken. De adviezen zullen iedereen bekend in de oren klinken: Probeer iedere dag een half uur intensief te bewegen. Doe het wat rustiger aan, las na een stressvolle periode ook rustmomenten in. Niet roken. Niet te vet eten. Voorzichtig met zout.

Tijdens een informatiemiddag vertelde de diëtiste het volgende:
Voor een hart- en vaatpatiënt is er veel wat niet mag en veel wat moet. Maar daarbij mág je elke avond voor het slapengaan een glas wijn. Maak daar dan een speciaal moment proostvan. Sluit de computer af, demp het grote licht, neem tijd voor ontspanning (tv kijken, boek lezen, goed gesprek) en geniet van het ‘moment van de dag’. Je hebt het verdiend. Dat is het voordeel van een hartpatiënt, geniet er dan ook maar van!

Proost!

Vorige

24 oktober: Gevallen roosje….

Volgende

26 oktober: “Ontslingeren”

 1. Theo

  Ada, van harte gefeliciteerd met deze gedenkwaardige dag!!
  En voor morgen – en de komende tijd – heel veel sterkte samen.
  Ik blijf, met jullie, goede hoop houden!

 2. Jenneke

  Geluk gewenst!!
  Reinier en Jenneke

 3. Sijnie

  Ada, nog van harte gefeliciteerd met deze bijzondere dag. Sterkte jullie samen in deze moeilijke periode samen met jullie geweldige gezin!
  Gr. ook namens Wim, Sijnie

 4. sijcolien

  Nog gefeliciteerd en hopelijk is het vandaag allemaal naar wens verlopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type de getallen in cijfers in onderstaand vak * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén