een alternatief voor 'de waan van de dag'

6 november: Bloemen-allegaartje en Rossini

Vandaag een blog in verschillende categorieën: een allegaartje.

Als het herfst wordt en we weer meer binnen zitten wil ik het thuis graag gezellig maken.
Dan kun je met oasis en wat hortensia’s en kalebassen, aangevuld met wat je zoal in de tuin hebt mooie kleine bloemstukjes maken.
Voor op de keukentafel. Of het aanrecht. Of bij de voordeur.

Gevulde kalebasOp 5 oktober >>> schreef ik al over de ‘gevulde kalebas’. Ik maakte er nog één met een andere vulling dan de eerste. Die eerste heeft bijna drie weken bij mij op tafel gestaan, maar toen was hij van binnen dan ook helemaal weggeschimmeld: volgende keer eerder wegdoen. Een bos bloemen staat tenslotte ook maar hooguit twee weken.

Op een vierkante, rode bloempot zette ik vier grote hortensiabollen, her en der aangevuld met kleine bloemetjes van een rode Hortensia's en bolchrysantbolchrysant. Die was al bijna uitgebloeid, maar onderin zaten nog een paar mooie exemplaren.

Toen de bolchrysant bloemen verlepten heb ik ze Hortensia's en paarse besjeseruit geplukt en het stukje weer aangevuld met paarse besjes en skimmia. Het staat nu als een  ‘droog-bloemstukje’ op de keukentafel.

Herfstmand bij voordeurVoor de ‘Welkom-mand’ bij de voordeur maakte ik een soort kerststukje, maar dan met herfstattributen. Hiervoor plukte Detail herfstmandik van een boom bij mijn werk grote rode kersachtige vruchten. Verder vond ik op de terugweg naar mijn auto een boom waar grote groene prikkelige bollen uitvielen waar bruine nootjes/kastanjes inzaten. Zag er erg decoratief uit. Ook liep ik langs een paar vuurdoornstruiken waar rode besjes aanzaten, daar nam ik  ook wat van mee. Met wat hortensia, skimmia en een kalebas ‘van de Smilde’ heb je zomaar een mooi herfst-stuk bij de voordeur.

Het staartje van dit allegaartje is een bijdrage in de rubriek ‘Muziek’: de afgelopen weken heb ik enkele koorpartijen uit de Petite Messe Solenelle van Rossini ingestudeerd.
Eén middag heb ik afgesproken met een collega-alt uit Roden en hebben we samen ‘gegalmd’ bij de You Tube uitvoeringen van het stuk. Ik heb genoten. Van de muziek, van het zingen en van het instuderen. A.s zondag is het sluitstuk van dit kadootje voor mezelf: de uitvoering. Hierbij een link naar de Flyer Rossini Stratch uitnodiging concert met alle informatie hierover.

Vorige

5 november: Bouwput

Volgende

7 november: Hematon Stamcelpatiëntendag

  1. annie

    Hallo Ada,
    Ik lees jouw stukjes altijd met veel plezier. Ik ben er toe gekomen, omdat ik via info van InBetween hierover las.
    Die grote, prikkelige bollen zijn trouwens tamme kastanjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type de getallen in cijfers in onderstaand vak * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén