een alternatief voor 'de waan van de dag'

13 november: Hoe ging het vandaag?

kankerHet is begonnen! Het begon eigenlijk gisteravond al. Gerard wandelde met mij naar de Cantorij-repetitie en liep daarna nog even het dorp in. Het was tenslotte koopavond. Hij bedacht onderweg dat hij zijn haar er net zo goed af kon laten halen (het viel heel erg uit…) en kon terecht bij zijn vaste kapster.
Toen ik gisteravond thuis kwam van het zingen zag ik een kale man op mijn bank voor het raam zitten. “Hij heeft bezoek” dacht ik. Maar hij was het zelf!!!

Nu Gerard vanmorgen in het UMCG is opgenomen leek het mij leuk om hem zelf op dit blog aan het woord te laten. Als zijn gezondheidstoestand het toelaat en er is iets te melden, dan zal hij dat zelf verzorgen onder het kopje:

Rechtstreeks uit het
umcg

 

Tijd te over om zelf eens te schrijven over hoe mijn eerste dag in het ziekenhuis ging.

Met een flinke tas vol spullen die ik denk nodig te hebben reisden wij vanmorgen af naar het UMCG. Gelijk bij het betreden van de afdeling E2 VA wordt al duidelijk dat de hygiëne voorop staat; handen desinfecteren voor iedereen, mondkapjes bij lichte verkoudheid, geen onverpakte etenswaren mee naar binnen en geen bezoek van mensen die zwaar verkouden, grieperig of anders ziek zijn.

Kamer nummer 82 werd mij toegewezen. De verpleegkundige merkte op: “Ja, ja een kamer helemaal  voor u alleen. Of heeft u daar bezwaar tegen? U krijgt vandaag direct nog een lijntje meneer Waninge.”

Pardon?

Een lijntje bleek een intern infuus te zijn  in een ader net onder het sleutelbeen.
We hadden een zeer rustige verpleegkundige die de intake deed.
“U mag nog wel een kopje koffie, maar verder graag nuchter blijven.”  

Vervolgens werd mij om twaalf uur gevraagd wat ik voor lunch wilde.
“S
orry maar ik moet nuchter blijven toch?” Ach ja natuurlijk.

Om half drie kwam men mij ophalen om het infuus aan te leggen. Dat gebeurde op de afdeling Radiologie door (naar mijn indruk) zeer deskundig personeel. Het is als het ware een kleine operatie onder plaatselijke verdoving. Een uur later werden nog röntgenfoto`s gemaakt om te kijken of het infuus goed geplaatst was.
Alles is nu goed aangesloten, zodat nog voor de nacht het infuus gaat lopen met vocht om te voorkomen dat het  dicht gaat zitten.

Deze dag ben ik nog mobiel en kon ik met bezoek koffiedrinken en bijpraten in het dagverblijf. Kortom: de dag is om gevlogen.
Morgenvroeg begint men met het toedienen van de chemo via het infuus.

Tot zover de eerste pagina uit het dagboek van Gerard.
Het adres waar hij de komende weken verblijft is:

Universitair Medisch Centrum Groningen
G. Waninge
E2 VA, kamer 82
Postbus 11120
9700 CC Groningen

Wil je een keer op bezoek: graag even contact met mij opnemen om te voorkomen dat er meer dan twee mensen op bezoek komen. Dat mag namelijk niet. En ze zijn streng. Terecht. Want we zijn er vandaag weer met de neus op gedrukt: het is niet niks.

Vorige

12 november: Het gaat beginnen & Witlof à la Oma Vrieswijk

Volgende

14 november: IJsblokjes & piepkleine appeltjes

  1. Lammie en Jan

    He kale, houw je taai. Ik wens je veel sterkte en Gods zegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type de getallen in cijfers in onderstaand vak * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén