een alternatief voor 'de waan van de dag'

11 december: Eén week thuis

kankerVandaag is Gerard precies één week thuis en het gaat al een stuk beter met hem. Vanmorgen hadden we om 10.30 uur een uitgebreid gesprek met de stamcelcoördinator in het UMCG. Het bloedonderzoek van vanmorgen gaf een positief beeld: alle waarden waren weer goed gestegen en de artsen waren tevreden. Wij ook. Hij mag nu drie soorten medicijnen laten staan, dat scheelt ook al weer.

We zijn vanmorgen ook wat meer te weten gekomen over het vervolg-traject. De komende twee jaar wordt om de twee maanden Gerard’s bloed onderzocht. Daarmee kan men volgen hoe de ziekte zich ontwikkelt en of (en hoe snel) het terugkomt. De eerste afspraak is op 28 december.

Op de afdeling in het UMCG waar Gerard lag mochten geen bloemen worden meegebracht. Bloemen en planten (inclusief het water of de grond waarin ze staan) kunnen effectief grote hoeveelheden ziekmakende bacteriën of schimmels bevatten.
Vandaag hebben we ook gevraagd hoe kwetsbaar Gerard nu nog is en hoe het zit met de bloemen die hij deze week thuisbezorgd heeft gekregen: een prachtige bos van het koor InBetween en een Biedemeijer-schaal van de ZWO. Ook wil ik nog een kerst-bloemstuk maken: kan dat eigenlijk wel?  Ja dus. De bloemen zijn ook eigenlijk het probleem niet, het zijn de bacteriën en schimmels in het water en de aarde waar de patiënt niet mee in aanraking mabuiten bloemeng komen. Hij mag ze dus zelf niet verversen en weggooien. Nou, geen probleem. Dat is geenszins het geval. Gerard doet nooit iets aan de bloemen thuis, dus ik mag m’n gang gaan met het kerststuk. Wordt vervolgd.

Uit voorzorg had ik vorige week de gedroogde hortensia’s en de kalebassen buiten neergezet, op de buitentafel. Gooi ik na kerst wel weg.

Vorige

10 december: Zingen maakt blij.

Volgende

12 december: The most wonderfull time of the year.

  1. Jenneke

    Fijn, dat Gerard zo goed vooruit gaat! Vooral de positieve berichten over de bloedwaarden zijn natuurlijk belangrijk. Goed dat ze dat voorlopig regelmatig blijven controleren, ook al zal dat wel steeds spannend blijven voor jullie.
    We wensen jullie mooie kerstdagen en een heel voorspoedig nieuwjaar!!
    (en nog een gezellig sinterklaasfeest met de kinderen natuurlijk)
    Hartelijke groeten van Reinier en Jenneke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type de getallen in cijfers in onderstaand vak * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén