Gisteravond na de Cantorij miste ik mijn horloge.
Thuis speurde ik alles na waar ik langs gelopen was, maar geen horloge. Gisteravond laat stuurde ik nog een mailtje naar de koster: “Ligt mijn horloge misschien nog ergens in De Deel?” Vanmorgen mailde ze terug. “Gevonden!”

Hij lag buiten, naast waar mijn fiets had gestaan. Vanmiddag fietste ik even naar De Brink om hem op te halen. Wat heerlijk dat ik hem weer heb. Het is niet eens een hele dure, maar ik had hem gekocht van verjaardagsgeld van vorig jaar.
Wat kun je dan blij zijn om zulke kleine dingen. Nu heb ik ‘de tijd’ weer om m’n pols.

Jim CroceDit (voor mij) waardevolle moment van de dag brengt mij bij een prachtig liedje over tijd: Time in a bottle van Jim Croce.
Eén van de liedjes waar ik altijd op stem voor de Top 2000.
Jim Croce schreef dit lied in 1970 toen zijn vrouw hem vertelde zwanger te zijn van hun zoon.
Het nummer werd pas na 1973 bekend, nadat Jim Croce stierf in een vliegtuigcrash. De tekst, die gaat over leven en dood en de tijd die voorbij gaat, werd extra beladen na zijn overlijden. Hierbij een link naar het nummer op You Tube >>>. De tekst komt in beeld.

Als je toch tijd zou kunnen sparen in een flesje ……..