Op 8 november 2014 begon ik met het borduurwerk ‘Wild, bont en spannend’ >>>.
Op 22 juni 2015 >>> was ik op de helft en gistermiddag heb ik de laatste steken van de voering er aan vast genaaid. Dit is het geworden. (klik op de foto voor een vergroting).
Geborduurde tablet hoes
Aan de binnenkant heb ik een mosgroene voering genaaid. Er zitten geen knopen en/of ritsen aan, het bovenste flapje zit er los overheen.

Op 22 juni gaf ik al een korte omschrijving van de voorkant, de achterkant ziet er anders uit. (foto hieronder)
Geborduurde tablethoesJe ziet dat het gedeelte met de hard-roze ondergrond en de paarse sterren er aan de voorkant overheen valt.
De ruiten aan de voor- en achterkant lopen onderaan het hoesje in elkaar over.
Omdat ik het hele hoesje van resten borduurgaren heb gemaakt, had ik soms niet genoeg van één kleur om alle vlakken van dezelfde kleur te borduren. Dat zie je het best aan de onderrand. Het geeft een bijzonder effect.

De patroontjes voor deze lap haalde ik uit het boek ‘Randen borduren in kruissteek’ van José Sterrenburg. Maar ik gaf er vaak wel een eigen draai aan. Ik breidde de rand uit naar boven of naar beneden, liet de kruislingse lijnen doorlopen en zag dan wel waar ik uit

Hoesje 'in functie'

Hoesje ‘in functie’

kwam.
Een paar onderdelen heb ik zelf bedacht, maar dat waren vaak de ‘over-stukjes’ die opgevuld moesten worden.
Ik heb er van genoten, het hoesje heeft me heel wat ‘meditatieve uren’ gebracht.

En nu heb ik hem dus in gebruik. Hiernaast een foto van hoe het er uitziet als de tablet in zijn hoesje zit: hoesje in functie.