tekstVorig jaar kreeg ik een doosje met kerst-knutselspullen van mijn buurvrouw.
Ze waren in de kerstvakantie in een huisje van Landal Greenpark geweest en hadden als welkomstgeschenk dit doosje gekregen.
Buurvrouw zelf wordt niet heel gelukkig van naaien en borduren, buurman ook niet geloof ik, dus ze hadden aan mij gedacht.
Ik kreeg het na kerst, toen had ik geen zin doosjemeer om met kerstmannen en rendieren te prutsen. Het doosje verdween in de doos ‘Kerstkaarten maken’ en dit jaar kwam ik het dus weer tegen.

Het geborduurde tablet-hoesje was klaar, dus ik heb mij de afgelopen dagen gewijd aan Kerst-attributen fröbelen.
Het was inderdaad net iets voor mij. Er zaten drie kleuren viltvellen in, waarin de figuurtjes al waren uitgestansd. Verder drie kleuren borduurgaren, een naald, fiberfill en een werkbeschrijving. ‘Viel bastelspass!’ stond er boven.

Op de figkerstslingeruurtjes moest je dingen naaien, dan moest je twee delen op elkaar leggen en met een festonsteek aan elkaar borduren. Als het bijna dicht was moest je met fiberfill de dingetjes vullen. Het heeft me ongeveer 9 uren gekost om alles in elkaar te zetten. Het was leuk. En het ziet er net zo uit als op het plaatje! (klik op de foto voor een vergroting)

Inmiddels hangt het bij de buren voor het zijraam aan onze kant.
Kunnen wij er ook nog naar kijken!