Door de ijzel hier in  het Noorden loop ik nogal wat beweging mis.
Wandelen en fietsen op met ijs bedekte wegen doe ik niet graag.
Naar mijn werk ga ik met de auto en ik parkeer hem op de parkeerplaats voor de deur (terwijl ik hem anders altijd op een locatie 10 minuten lopen verderop parkeer) en Gerard doet met dit weer de boodschappen. Een schieterd ben ik .

’s Morgens bij het opstaan doe ik ongeveer 10 minuten yoga-oefeningen en vanmiddag na het werk heb ik (via Uitzending gemist) met ‘Nederland in beweging’ meegedaan.
Met wat traplopen thuis en door de gangen lopen op het werk kom ik dan wel aan het halve uur  (verplichte) beweging per dag, maar het is niet genoeg. So be it; overmacht.
Na morgen haal ik het wel weer in.

yogaWe hebben op ons toilet dit jaar een nieuwe scheurkalender, die van Happinez deze keer.
Tot mijn genoegen staan daar af en toe ook yoga-oefeningen bij, vandaag was de eerste. (klik op de foto voor een vergroting, dan kun je de tekst ook lezen)
De tekst op het blaadje sluit af met de zin: Vergeet niet langzaam en diep te ademen.
“Veural deurgaon met aodemhaal’n” is wat we vaak tegen elkaar zeggen wanneer er iets naars is gebeurd. Dat is dan echt zo’n volkswijsheid die letterlijk genomen heel effectief is om zo snel mogelijk de narigheid achter je te laten.
Daar begint het met yoga dus mee: diep en langzaam in- en uitademen.

Yoga heeft een wat zweverig imago en dat is jammer.
Iedereen kan het en het maakt je bewust van je lichaam.
Op internet vond ik een artikel waarin onder andere deze zin staat:
Het zou een vanzelfsprekendheid moeten zijn dat lichaam en geest één geheel is, maar de praktijk wijst anders uit. We zijn in de loop der jaren steeds meer in het hoofd gaan leven en het lichaam is naar het tweede plan geschoven.
Klik hier >>> voor het hele artikel.

Op voorhand was ik een enorme scepticus als het ging om yoga.
En lees dit blog nou eens!
Tien jaar geleden had ik niet geloofd dat ik dit zelf heb geschreven…..