Gisteren noemde ik de achterkleinkinderen van mijn schoonmoeder. Dat zijn dus de stapeltjekinderen van onze neven en nichten.
Als er een kindje geboren wordt, gaan wij met een prentenboek en een zelfgemaakt vestje of truitje op kraambezoek.
En het gaat hard in de familie Waninge.
In mijn kast ligt nu een stapeltje vestjes klaar: voor Luna, voor Nick en voor Danyan.

De vestjes op de foto heb ik gebreid van breigarendrie vestjes van de Wibra, het heet ‘Fenna’. Als het er is, moet je gelijk inslaan, want het is maar zo weer op. Op internet is er heel veel vraag naar. Het patroon van het vestje vind je op 12 november 2014 >>>: baby-vestje overdwars gebreid.

Lieve-heers-beestje

Lieve-heers-beestje

Voor de drie vestjes heb ik verschillende soorten knoopjes

Bloemetje

Bloemetje

gebruikt: knoopjes van plastic in de vorm van een lieve-heers-beestje of een bloemetje. Achter die knoopjes zit een ringetje waar ze mee aan het pand zet, zodat je aan de voorkant niet ziet dat ze erop genaaid zijn.

Hout / bloemetje

Hout / bloemetje

De houten knoopjes hebben gaatjes. Deze knoopjes heb je ook met kleine diertjes erop: eendje, poesje, paardje; erg leuk!

’t Spinnewiel in Roden gaat waarschijnlijk niet meer open.
Voor de houten knoopjes kan ik nu terecht op de Grote Markt in Groningen. Daar staat een meneer met stoffen, garen en band en hij verkoopt nog houten knoopjes met diertjes. En anders kan ik ze misschien nog bestellen via internet.