“Je kunt niet overal goed in zijn” is een gevleugelde uitdrukking van ‘mijn’ manager.
Die gebruikt ze vooral als er eens iets is misgegaan. Niet te zwaar aan tillen, uithuilen en opnieuw beginnen is haar devies.

Mislukt....

Mislukt….

Ik dacht het toen ik vorige week een boterkoek uit de oven haalde.
De foto links is gemaakt door Carlijn, die vond het hilarisch.
Hij werd gelijk aan de zussen verstuurd.
Harriët appte: “Waar is die boterkoek dan, ik zie hem niet.”
Het zwarte rondje voor mijn buik is de boterkoek.

Gelukkig hadden we nog stroopwafels in huis. En paaseitjes.

Gelukt!

Gelukt!

Gisteren heb ik weer een poging gedaan.
Deze keer is hij gelukt. En lekker!
Vanmorgen hadden we drie neven aan de koffie die Gerard hielpen met een bouwklus.
Nu is de boterkoek dus al op…….Waninge’s hé?
Dat boterkoek zo’n beetje het simpelste is dat je kunt bakken bleek toen ‘neef aan de koffie’ vertelde dat zijn dochter (12) bij hem thuis altijd boterkoek bakt.
Dat het dan nog kan mislukken, zou je zeggen.

Hierbij het recept:

200 gram boter
200 gram suiker
250 gram bloem
(ipv bloem kun je ook zelfrijzend bakmeel doen, dan wordt de koek iets ‘losser’)
1 zakje vanillesuiker
1 ei
beetje zout.

Springvorm invetten en oven voorverwarmen op 180 graden.
Boter en suiker en vanillesuiker tot een romige massa mixen.
Ei loskloppen en twee/derde daarvan toevoegen + een beetje zout.
Weer mixen. Dan de bloem toevoegen en weer mixen.
Als alle ingrediënten goed zijn opgenomen het beslag verdelen over de springvorm.
Dit gaat het best met de achterkant van een lepel die je een beetje vochtig maakt.
Daarna verdeel je de rest van het ei over het de vorm en trekt er strepen in met een vork.
25 minuten in de oven op 180 graden.
Niet kijken naar het aantal kaloriën. Gewoon genieten.