Afgelopen zaterdag was er een familie-bijeenkomst van neven en nichten van mijn vader.
Vorig jaar schreef ik hier ook al over, zie 28 maart: Vrieswijken >>>.
Volgend jaar weer.
Dan mag ik hun foto’s zien. schreef ik toen aan het eind van het blog.

Cornelis en Trijntje met Andries en TrijntjeZij hadden nu boeken met oude foto’s bij zich.
Vorig jaar plaatste ik een foto van mijn vader, zijn twee broertjes en de oudste nicht op dit blog, vandaag een foto van het gezin waar mijn grootvader Andries Vrieswijk uit kwam. Een klein gezin. Op de foto zien we vader Cornelis Vrieswijk en zijn vrouw Trijntje Gringhuis (mijn overgrootouders).
Tussen hen in staan mijn opa Andries en zijn zusje Trijntje. Mijn opa is op deze foto ongeveer 15 jaar, zijn zus ongeveer 5 jaar.  Er zijn nog drie zusjes geweest die voor en na Trijntje zijn geboren, maar die zijn alle drie op jonge leeftijd overleden. Daar kwamen we achter toen we de archieven naplozen: opa en en zijn zus hebben het daar nooit over gehad.

De nichten hadden de fotoboeken eigenlijk voor mij meegenomen, maar ze zaten zelf ook te genieten van al het oude materiaal: ze hadden de foto’s ook al heel lang niet meer gezien.

Gastvrouw Mini had een heerlijke appeltaart gebakken: Franse appeltaart met frangipane. Anders dan anders.
Natuurlijk vroeg ik om het recept en dat kreeg ik via de mail. Eerst wilde ik het als een PDF op dit blog zetten, maar het staat op internet (het was een item in het programma ‘Koffietijd’), mét een filmpje erbij van hoe het moet. Klik hier >>>