een alternatief voor 'de waan van de dag'

28 maart: Schone zonen.

Als je drie dochters hebt zeggen de mensen: “Ach, de zonen komen vanzelf als de dochters ouder worden.” Zo is het. Wij hebben inmiddels ook drie ‘aanhang-zonen’.
Onze dames zitten in de fase dat het nog niet zeker is of deze jongens ook onze schoonzonen worden. Van de drie heren die op de prachtige fotoshoot staan ter gelegenheid van ons dertig-jarig huwelijk in 2013 is er nog één over. En er zijn ook al weer twee nieuwe!

Mijn vader mocht als het ging over schoonzonen graag Wim Sonneveld aanhalen, quotes uit de conference die als volgt begint: “Me dochtertje is vandaag getrouwd” >>>.
Dan moet je denken aan zinnen als: “Ene Harry! Ik droom nog wel eens van hem als ik zwaar getafeld heb….!”  of “En allemaal mee-eten….ik heb wat voedsel verstrekt aan die knapen”.

Wij kunnen het goed vinden met alle drie de ‘schone zonen’. Wij huldigen het standpunt: wat bij onze dochters hoort hoort bij ons, dus ze zijn regelmatig bij ons in huis en gaan mee naar familieaangelegenheden. Natuurlijk moeten ze wennen aan ons meidengezin, de onderlinge goedmoedige spot en de ‘Disney- en Bert Visscher-lol’. Het helpt ook dat ze alle drie wel van spelletjes houden, die zijn namelijk niet te vermijden als je bij ons wilt horen.
Vandaag bepaalde schoonzoon C. voor een deel de waarde van mijn dag. Hij weet inmiddels dat ik van geschiedenis houd en Groningenvan hem kreeg ik vanmorgen een app-je.
“Historische beelden van Groningen uit 1919 verschijnen on-line” met daarbij een linkje naar de betreffende pagina >>>.
Maar dat was leuk!
Het filmpje duurt ongeveer 8 minuten en laat je Stad zien zoals die er uit zag in 1919.
Paarden en wagens, bakfietsen, fietsen, de toenmalige mode: je kijkt je ogen uit!

Het komt vast wel goed met mij en de schoonzonen: gisteren schonk W. al een glaasje port voor me in zonder dat ik daar om gevraagd had; maar hij hoort dan ook al 7 jaar bij ons!

Vorige

27 maart: De steppe zal bloeien

Volgende

29 maart: Familie en Franse appeltaart.

 1. Riek Hofman

  Ja..in ons ‘mannengezin’…met 2 zoons..zeiden we altijd…de dóchters komen er later vanzelf bij…(tenminste dat hoop je natuurlijk..)
  En gelukkig is dat ook zo gegaan…
  Wij hebben een Indonesische èn een Italiaanse schoondochter!
  Wel zeer bijzonder!..;-) die buitenlandse aanhang!
  (Soms zeggen we wel eens…waarom heb je niet gewoon een meissie uit Marum gekozen…)

 2. Zwanny Kamp

  A.s. schoonzoons zijn bij ons wel ‘langsgekomen’, maar daar bleef het dan ook bij. Wat een schitterend filmpje van bijna een eeuw oud. Als je echt een beeld wilt hebben van die tijd: Kijk naar dit filmpje; genieten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type de getallen in cijfers in onderstaand vak * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén