Afgelopen week kreeg ik een mail van Maja de Ruiter-Verweij, die ik ken vanuit onze PKN-gemeente. Het was een uitnodiging om haar schilderijen te bekijken.
Maja is lid van de teken- en schildergroep Roden. In het kader van ‘Kunstmomenten’ deed deze club mee aan de Open atelierroute Noordenveld dit weekend.

Goed idee. Maar we hadden vandaag familie op bezoek, dus in eerste instantie dacht ik daar niet heen te gaan.  In tweede instantie bedacht ik dat we de familie ook gewoon mee konden nemen! Aldus geschiedde.
En het was leuk!
De Teken- en schildergroep Roden >>>  is gevestigd in het gebouw van basisschool de Haven, waar onze kinderen vroeger op school zaten.
We liepen het voormalige schoolplein op; een  bijzondere belevenis: als ‘moeder van…..’ heb ik daar al heel wat voetstappen liggen.

amateurs 2In het lokaal van juf Renny/juf Grieteke ontmoetten we Maja en haar man André. Heel leuk om nu een heel andere kant van haar te  zien. Maja maakt hele mooie schilderijen en een deel daarvan hing en stond in het lokaal opgesteld.
Met toestemming van de schilderes hiernaast een foto van het werk met de titel “Wat zeg je van mijn kippen?” (klik op de foto voor een vergroting).
Zoals wel vaker bij een evenement in Roden kwamen we veel bekenden tegen. Gezellig: bep, bep, klep, klep. Maar onze familie kende al die mensen natuurlijk niet, dus de gesprekjes waren voor ons doen kort en overzichtelijk.

In het gymnastieklokaal waren nog werken van 5 andere kunstenaars te bekijken. Zoek je nog een bijzonder, echt schilderij voor aan een kale muur? Ga eens bij deze club kijken. We zagen de prachtigste werken voor een heel betaalbare prijs. Sommigen werkten zelfs in opdracht (huisdier, huis). Je hebt dan iets moois aan de muur en je weet nooit wat het later nog eens opbrengt. Jopie Huisman is ook eenvoudig begonnen……