Gisteravond bezocht ik de vesper met als thema ‘ Wat (?) geloof je nog?
Ondanks het feit dat de dag eigenlijk vol genoeg was, wilde ik graag naar die viering. Op de PKN-website stond namelijk de aankondiging: “Houdt u van nieuwe kerkmuziek? De Op de Helte-cantorij zingt met ons mee.”

ZangenZoekenZienIk houd van nieuwe kerkmuziek.
De cantorij nam ons mee en we zongen liederen uit de bundel `Zangen van zoeken en zien´ met werk van  van o.a. Chris Fictoor, Huub Oosterhuis, Michael Steehouder, Chris van Bruggen en Anneke van der Heide. Klinkende namen in kerkmuziek-land. En inderdaad: mooie muziek.
Maar om als gemeente mee te zingen was het echt een brug te ver.  We deden wel ons best!
Maar een onbekend lied in canon zingen zonder dat het van te voren wordt geoefend is zelfs voor iemand die noten kan lezen een hele toer.
Af en toe deed ik niet eens mijn best. Want luisteren naar de cantorij die een lied goed zingt vond ik fijner dan ons eigen geworstel met noten en tekst.

Maar ondanks dat was het toch een mooie vesper. De teksten die bij het thema waren gezocht gaven genoeg stof tot nadenken en wat ook erg mooi was, was het pianospel van Thysia Betting, de cantrix van de cantorij.
Want ook al verliep de gemeentezang moeizaam, het blijft mooie muziek.
Blijven zingen dus, die stukken. Maar niet allemaal tegelijk in één viering. En vóór aanvang van de kerkdienst oefenen met de gemeente. Zodat de kerkgangers met hart en ziel mee kunnen zingen!
Ook geïnteresseerd in nieuwe kerkmuziek?  Hierbij een link naar de folder Zangen van zoeken en zien >>>