Vandaag is het Internationale Secretaressedag.
Het Secretaresseplatform van mijn werkgever organiseerde voor alle secretaresse’s binnen ons bedrijf een symposium voor onze beroepsgroep.

logo jongensMeer dan honderd waren er vandaag! De dag werd georganiseerd door ‘de Jongens van lucht’ >>> en onder hun leiding hebben we een geweldige dag gehad.
We hebben ontzettend gelachen, nagedacht over ons beroep, over onze eigen inzet, over samenwerking en over de vraag “Waar zet je je wekker voor?”
Ondertussen sprak ik allerlei collega’s die ik al een tijd niet had gezien omdat ze naar een andere afdeling zijn gegaan. Of collega’s die ik alleen maar bij naam ken omdat ik ze regelmatig aan de telefoon heb. Leuk om te ontdekken dat ze er soms heel anders uitzien dan je had gedacht…!

Na het ochtendgedeelte gingen we in groepen uiteen, en deze keer geen workshops met saaie power-points, maar we moesten zelf aan de slag. We kregen ‘massage-les’: hoe je de schouders/nek van een collega kunt masseren. Dat deden we bij elkaar: leerzaam en heerlijk voor de ontspanning. We moesten een slogan/leus bedenken voor onze beroepsgroep en daar ook een foto bij maken (hilarisch! Ons groepje maakte een reddende engel, compleet met vleugels….) en we gingen een filmpje maken van 10-15 seconden over onze beroepsgroep.

Het was prachtig weer, we maakten een mooie wandeling met een groepje, we aten buiten ons broodje en dronken buiten de afsluitende borrel. Topdag.
Wat ik van vandaag heb meegenomen is o.a. de zin: Op de weg naar de volwassenheid zijn we de kracht van de lach kwijtgeraakt. ‘De jongens’ lieten ons een filmpje zien van een aanstekelijk lachende man op een metro-station. De hele zaal moest lachen.
Hetzelfde filmpje heb ik niet op internet kunnen vinden, maar wel een soortgelijke.
Kijk maar >>>     Of je nou wilt of niet…….je moet lachen!
Doe dat dan vooral wat meer dan de 5x per dag dat een gemiddelde Nederlander dat doet.