een alternatief voor 'de waan van de dag'

23 april: Duizend dagen alweer….!

1000Vorige week belde ik uitgebreid met mijn tante.
Die waarmee ik altijd zo heerlijk kan praten over ‘de royals’.
Zij attendeerde mij op een uitzending van SBS 6 op woensdag 20 april ‘de 1000 dagen van Willem Alexander en Maxima’. Zij verheugde zich er al op.

Ik ook. Maar ik vergat het volkomen. Woensdagavond was ik met oude foto’s aan het scannen voor het levensboek van mijn moeder en heb nooit meer aan het programma over onze koning en zijn vrouw gedacht. Tot gisteravond. Ik bladerde wat in de TV-gids en was zo flauw als een cent. Hoe kan ik dat nou vergeten! Maar gelukkig is er internet.

Vanmiddag ben ik met een kop thee en mijn breiwerk achter m’n computer gaan zitten en heb genoten van het programma. Foto’s, filmpjes, jurken, staatsbezoeken, achtergronden, kapsels: àlles van de eerste 1000 dagen van koning Willem Alexander en koningin Maxima werd benoemd. Zulke uitzendingen kunnen mij niet lang genoeg duren: anderhalf uur Traditional Dutch pastry called tompouce with flagskoningshuis, het vloog voorbij. Voor wie de uitzending ook heeft gemist: hierbij de link >>> naar het programma op internet.

A.s. woensdag is het Koningsdag…….. dat vergeet ik vast niet!

Vorige

22 april: Guus en Lienke.

Volgende

24 april: Barmhartigheid.

 1. Nettie

  Ha ha, van dat soort programma’s kan ik ook eindeloos genieten. Ik zag het toevallig voorbijkomen en heb me verkneukeld. Samen met m’n oudste zus plakten we oude behangboeken vol met foto’s van het koningshuis. Helaas zijn deze bij een verbouwing spoorloos verdwenen.

 2. Jannet Mastenbroek

  Wat een leuke uitzending Ada. Bedankt voor de tip. Heb het vanmiddag bekeken met mn haakproject erbij. (Lekker tuttig klinkt dit). Interessant om uitleg over de achtergronden van het koningspaar te horen. We hebben toch maar even een modern vlot koningspaar met 3 leuke dochters.

 3. Riek Hofman

  Nettie schrijft..dat ze behangboeken vol ‘koninginneplaten’ (zoals ik ze altijd noemde..;) heeft geplakt..
  Dat heb ik ook gedaan..en ik heb ze allemaal nog..maar…’ k doe er niks meer mee..
  Denk altijd…wie zou ik er blij mee kunnen maken??
  )Tja…bij t ouď papier kan altijd nog)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type de getallen in cijfers in onderstaand vak * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén