Er zijn weer asperge’s. Bij de Jumbo zijn ze deze week in de aanbieding.
Wij weten nog niet zo lang hoe lekker asperges zijn.
Het kwam vroeger bij ons thuis niet op tafel en ik kwam eenvoudigweg niet op het idee.

Tot mijn tante een aantal jaren geleden likkebaardend vertelde dat ze ‘binnenkort bij Van der Valk asperges ging eten’. “Is dat lekker dan?” vroeg ik. Tante houdt namelijk heel erg van lekker eten, net als ik, dus als zij iets lekker vindt durf ik het ook wel aan.
Er volgde een sappig verhaal over malse asperges, gebakken aardappelen, ham, eieren en botersaus. Het water liep me al om de mond. Toen had ik ze nog niet gegeten, hè; kun je nagaan hoe beeldend ze vertelt.

Wij gingen dat ook doen. Man wat lekker.
In de supermarkt staan er van die pakjes bij de asperges om de saus te maken, maar dat kan ik inmiddels zelf.
Hierbij het recept (hoeveelheden voor 4 personen) :

125 gram boter
35 gram bloem
0,5 liter bouillon

aspergesBoter zachtjes laten smelten, daarna de bloem er in kleine delen doorroeren, zodat een roux ontstaat. Dan in kleine beetjes de bouillon er bij schenken en blijven roeren totdat alle bouillon is opgenomen. 3 minuten heel zachtjes laten sudderen.

Zo zag het er bij ons uit.