Zaterdagmorgen lieten we ons verwennen met een uitgebreid ontbijt in ons hotel in Delft.
Daarna stapten we op de fiets voor het tweede deel van de combiticket (zie gisteren): de Oude kerk. Voor een liefhebber van geschiedenis is dat een feest. Vitrines met de hele historie van Delft en de kerk >>>, kerkgeschiedenis en fantastische gebrandschilderde ramen met bijbelse taferelen. Zeer gelukkig toeval: er werd die dag in de kerk een scratch gehouden: het Requiem van Mozart. Toen we binnenkwamen klonk het Confutatis maledictis.
Een ander gelukkig toeval was de vlooienmarkt die rond de Oude kerk was georganiseerd. vlooienmarktJe weet gewoon niet wat je ziet: je komt de meest bijzondere dingen tegen. En wat een sfeertje: tien keer zo leuk als die toeristen-prullaria winkeltjes, die ons ook in deze kerk verwelkomde.

’s Middags maakten we een lange fietstocht fietsknooppuntmet fietsknooppunten. Onderweg kwamen we door Schipluiden en Schiedam.
Woorden schieten te kort om te beschrijven hoe mooi het was.
Prachtige oude boerderijen met grote, goed onderhouden erven. Eenden en meerkoeten met kuikens. Een historische haven in Schiedam. Mooie polderlandschappen met knotwilgen en brede sloten met kikkers en broedende zwanen.

Historische haven Schiedam

Historische haven Schiedam

In de kerk van Schiedam was een inloop -concert van shantykoor ‘Stuurloos’. Wat ik nog aan Mozart in mijn  hoofd had werd verdreven door ‘ Het kleine café aan de haven ‘.

Terug in Delft genoten we van een biertje en een wijntje op het oergezellige plein. We aten bij de plaatselijke Chinees een lekker combi-menu en ’s avonds op onze hotelkamer deden we een potje Kolonisten van Catan  (hij won) en Ticket to ride  (ik won).
21 mei 2016. Wat een feest.