Dit weekend was er een gezellige bijeenkomst met de Havenstappers >>>, een groep Verhildersumouders die wij al kennen vanuit de tijd dat onze kinderen op basisschool ‘de Haven’ zaten.
Deze keer waren we uitgenodigd voor een bezoek aan Landgoed Verhildersum bij Leens in Noord Groningen.
Eén van de ouders vervult daar een bestuurlijke taak en verzorgde een uitgebreide rondleiding.

jurkWe begonnen met koffie/thee met appelgebak bij de museumboerderij. Daar was o.a. een vitrine ingericht met kleding van omstreeks 1850. Prachtige, op maat gemaakte jurken, die de dames destijds uit Parijs lieten komen. Daar stonden we  uitgebreid bij stil, ondertussen elkaar bevragend over de kinderen, het werk en de gezondheid.

Vervolgens liepen we over het landgoed, langs het arbeidershuisje, naar de Borg. Het was prachtig. Het weer werkte ook mee en het zag er idyllisch uit. We mochten het hele gebouw tot de zolder en de kelder toe bekijken. Meer weten over deze oude Groningse borg, zie >>>.

Maar hoe ik ook van geschiedenis houd: deze keer heb ik niet alle bordjes gelezen en niet alles wat er te zien was bekeken.  We hadden elkaar als Havenstappers al een tijdje niet gezien en ik was te druk met teuten. En met ‘gezellig’.
Na Verhildersum aten we gebakken vis met patat in Lauwersoog.
Heerlijk ongedwongen, met een klein flesje wijn en een softijsje na.
Uit de meeste gesprekken kwam naar voren dat wij nu anders in het leven staan dan toen we als groep begonnen. We zijn ook al twintig jaar verder. Het leven is niet maakbaar. Soms heb je geluk en soms heb je vette pech.
geniet
zie >>>.