Vrienden van ons wonen in Peize. Als we in de gelegenheid zijn bezoeken we hun verjaardagen. Vriendin bakt heerlijke appeltaarten, maar op de laatste verjaardag had ze iets anders: ze had een Mon Chou-taart gemaakt. Verrukkelijk. En niet zo moeilijk om te maken volgens haar.
Hierbij het recept:
Als je biscuit gebruikt als bodem heb je dit nodig :
– 200 gr boter smelten
– 1 rol volkorenbiscuit/ 200 tot 250 gr in stukjes breken en door de gesmolten boter scheppen. Hiermee de bodem van de springvorm bedekken.
– In de koelkast laten opstijven.
Je kunt ook een bodem maken van plakjes cake.
Voor de vulling heb je nodig:
– 1 pakje Mon Chou
– 125 gr witte basterdsuiker
– Pakje Klop klop, 2 zakjes
– blikje kersenvlaai vulling van Hak
Klop de KlopKlop volgens aanwijzingen op het pak stevig.
De Mon Chou in een andere kom met de suiker loskloppen.
Dan de Mon Chou voorzichtig door de KlopKlop tot het een mooi mengsel is.
Over de biscuit strijken en langs de rand iets hoger.
In de koelkast laten opstijven.
De kersen kunnen er later op.
Er zijn vast mensen die nu zeggen: Klop Klop!?!? Moet met slagroom!
Ja, zo had ik het ook geleerd. Maar dit is ook heel lekker.
Doe eens gek…….
Dick de Jong
In het begin van ons trouwen maakten wij al monchou taart. Mijn Engelse zwager kon dit nauwelijks uitspreken maar hij vond het verrukkelijk. Bij elk bezoek moest deze taart op tafel komen…