Al pratend met mijn kinderen ervaar ik soms een generatiekloof. Laat ik niet overdrijven: een kloofje.
Donderdagmorgen aan de koffie kregen we het met Carlijn over televisiekijken.
“Ik heb geen televisie en kijk dus ook nooit televisie.  Ja, bij jullie! Van mijn vrienden heeft niemand televisie. Nieuws halen we van internet, we hebben Netflix, YouTube, waarom zou je wachten tot iets op televisie komt?”
Wij zitten ’s avonds om 20.00 uur klaar voor het journaal. Met koffie. Hopeloos ouderwets. En de omroepen zich maar druk maken om de kijkcijfers. Terwijl we allemaal weten dat de jeugd de toekomst heeft. En als de jeugd geen televisie meer kijkt, dan kan een blind paard nog zien hoe de toekomst van de omroepen/televisie/radio er uit ziet.
Want radio luisteren ze ook niet meer: ‘We hebben Spotify.”

Alles halen ze tegenwoordig van internet. Carlijn haalt heel veel van Reddit. (Zie.: Wat is Reddit? >>>). Enthousiast zat  ze te vertellen: “Dan heb je sub-reddits waar je lid van kan worden. Ik ben bij knitting (breien) en bij crochet (haken) en als je allebei kunt heb je ook nog bi-stitchual” (bi-stekerig,  bi-stekelig, bi–stekueel. ….)

Bi-stitchual. Blijk ik ook te zijn.
Verbaast u niet, verwondert u slechts.
De afgelopen weken heb ik mijn brei – kant goed ontwikkeld. Voor Harriët maakte ik net zo’n Zeeuwse visserstrui als voor Gerard, (zie 29 december >>>) maar zij wilde graag een groene en ook een ander patroon er in: Arnemuidse  slangen en blokjes van Yerseke.

trui j@

Zeeuwse visserstrui

detail: blokjes en slangen

detail: blokjes en slangen