Het terras bij ons achter in de tuin (waar de nieuwe kapschuur staat)  is gisteravond officieel geopend.
De vriendengroep uit Hoogersmilde  kwam bij ons bij elkaar om Gerards verjaardag te vieren. Zij hadden destijds opgevangen dat we het nieuwe achterste gedeelte van de tuin gekscherend Waninge Plaza noemden. Dat hebben we geweten. De club kwam gisteren aan met een ontzettend origineel cadeau:

plazaVan Frea en Jon hadden we al een grote fles champagne gekregen voor ‘de doop van de Ark’, zoals de schuur door ons liefkozend werd genoemd. Gisteravond vond de plechtigheid plaats. We ontkurkten de champagne en brachten een heildronk uit op het terras en de schuur! Maar dat was niet het enige waar we bij stil stonden: Gerard vertelde dat hij het fantastisch vond dat we weer met onze vriendenclub zijn verjaardag konden vieren na een jaar vol ziekte en zorgen. Proost!

Voor het overige was het een prima avond. We konden lekker buiten zitten want het was niet koud. De gesprekken verliepen volgens de gebruikelijke patronen.
Iemand miste Mart Smeets bij de sportuitzendingen. Sommige anderen helemaal niet. Herman van de Zand kreeg behoorlijk wat bijval, vooral van de dames. Iemand vertelde dat Mart Smeets zo’n goede spreker is. Vervolgens vertelde een vriendin dat ze de pop-professor had gehoord als spreker. “Die met dat baardje, hoe heet ie”. Vele namen passeerden de revue maar niemand kwam er op. Vriend riep: “Chiel Montagne”, waarop iemand zei:  “Nee, dat is die met die snor…..”
Degene onder ons met het minste geduld was toen al druk aan het zoeken op haar telefoon. Vlak voordat ze het had, ze zat al op het puntje van haar stoel,  riep degene die het verhaal begon LEO BLOKHUIS!
Grote instemming en bijval. O ja, toen wisten we het allemaal weer.
De mooiste opmerking kwam van vriend B. die banden heeft met een tuincentrum in Assen. Op enig moment zei iemand dat hij overwoog om ‘met al zijn geld naar een andere bank te gaan’. B. zei: “Wij verkoopt krooien*! (kruiwagens).

Het bleef nog lang onrustig aan de Boskamp. We hopen dat we maar vaak en met velen gebruik van zullen maken van Waninge Plaza en onze ark: een plek waar mensen zich veilig voelen, waar je vriendelijk wordt bejegend en waar ieder zichzelf mag zijn. zie >>>