Zaterdag 30 juli vertrokken Gerard en ik voor een weekje Achterhoek. Onze dochters Harriët en Carlijn vertrokken diezelfde dag met hun aanhang en een bevriend stel naar Buitenkunst >>> in Westerbork. Carlijn deed dat dit jaar voor de 6e keer, steeds in een andere groepssamenstelling .
“Kunnen we dan vanaf jullie huis gezamenlijk vertrekken?” Tuurlijk, daar hadden we al op gerekend. In onze garage lag namelijk al een paar dagen een berg stoelen, tafels, tenten, gaspitjes, luchtbedden & slaapzakken klaar. Dus wij zaten om 10.30 uur klaar met koffie, thee & Drentse kruudkoek. We vormden met het ‘Buitenkunstclubje’  een kring en bespraken de dingen die komen gingen.

Vriendin Irene vertelde: “Ik zei dat ik een week ging kamperen in Drenthe. Dat klinkt natuurlijk niet heel spannend. Maar als je dan vertelt over het theater, de beeldende kunst en  de muziek dan wordt het een heel ander verhaal.”
“Ik zeg altijd dat ik een hele week Hippy-shit ga doen.” zei Carlijn, “Ja, een soort Crea-Bea-week” vulden Cees en Wim aan. Vriend Sam maakte het plaatje af: “Een week lang linkse hobby’s!”  Hij wist overigens ook niet veel van rechtse hobby’s; toen Wim zei dat hij ‘de Passat’ ging volladen, vroeg Sam: “Wat is een Passat?”
We zwaaiden het spul uit, deden de kopjes in de vaatwasser, zetten het apparaat aan en gingen zelf ook op vakantie.

Fata Morgana, Buitenkunst 2016

Fata Morgana, Buitenkunst 2016

Zaterdag 6 augustus om 14.30 uur staken we de sleutel weer in het voordeurslot en zetten onze tassen in de gang. Toen we onderweg waren had Carlijn al gebeld: “Wij vertrekken nu zo uit Westerbork, we verzamelen nog even bij jullie aan de Boskamp.” Om kwart voor drie kwam het eerste stel weer aanwaaien. We haalden de schone kopjes uit de vaatwasser, zetten koffie en thee en een half uur later zaten we weer in de kring; deze keer geen kruudkoek maar mooie verhalen. Hoe leuk het was

De gidsen Wim en Irene

De gidsen Wim en Irene

geweest! En wat ze allemaal hadden gedaan!  Gerard vroeg aan Sam of hij nou ook echt linkse hobby’s had beoefend. “Zeker weten; Geert Wilders zou de stoom uit z’n oren gehad hebben!” Net als vroeger vroeg ik: “Wat vond je nou het mooiste dat je hebt gedaan?” Unaniem zeiden ze “het ervarings-theater van de woensdag: Fata Morgana!” Hierboven een foto daarvan.
Carlijn heeft een beschrijving gemaakt van hoe dat werd georganiseerd en wat je dan beleeft. Benieuwd naar wat de gidsen op de foto hiernaast in de Fata Morgana deden? En wat deze Fata Morgana met vluchtelingen te maken heeft? Klik hier  Fata morgana voor een PDF met Carlijn’s beschrijving. Wil je het ook een beetje ondergaan? Zet dan dit muziekje eronder (klikken op het driehoekje)